Trenutno on-line

We have 64 guests online
VIŠEGRAD: ZAPOSLENI U DOMU ZDRAVLJA STUPILI U ŠTRAJK

VIŠEGRAD: ZAPOSLENI U DOMU ZDRAVLJA STUPILI U ŠTRAJK

Zaposleni u Domu zdravlja Višegrad stupili su danas u štrajk zbog neisplaćenih plata i s ciljem zaštite profesionalnih, ekonomskih i socijalnih prava, rekao je Srni predsjednik Sindikata Doma zdravlja Dragan Pejakov. On kaže da Dom zdravlja trenutno duguje zaposlenima plate za novembar i decembar, te pola plate za oktobar prošle godine, kao i da im doprinosi nisu uplaćeni za oko dvije godine.
"Da bismo obustavili štrajk, tražimo isplatu pola plate za oktobar i platu za novembar", ističe Pejakov i dodaje da Zakon o radu predviđa 12 dana plaćeni štrajk, a nakon toga dogovor sa poslodavcem. On napominje da će tokom trajanja štrajka u ovoj zdravstvenoj ustanovi biti obezbijeđen minimum procesa rada, odnosno da će biti smanjen obim usluga pacijentima.
"Primaćemo samo hitne slučajeve, a biće pregledani i pacijenti kojima se pogorša zdravstveno stanje. Neće izostati ni kućne posjete teško oboljelim pacijentima, niti prevoz u hitnim slučajevima", rekao je Pejakov. On je dodao da će, dok traje štrajk, pacijentima na usluzi biti samo jedan od 10 zaposlenih ljekara. U Domu zdravlja Višegrad zaposleno je 65 radnika.

Radiogorazde Gorazde's photo.

(Vijesti.ba / SRNA)